Arctic House flytter i nye omgivelser

Arctic Education Network Nyheder

Arctic Education Network er flyttet i nye omgivelser fra d. 1. juni 2018


Fra d. 1. juni 2018 er Arctic House i Aalborg flyttet i nye omgivelser. Aktørerne fra Arctic House er nu samlet i nye lokaler i Aalborgs kultur- og aktivitetshus: Nordkraft.

Arctic Education Network, som er én af aktørerne bag Arctic House, har dermed også taget turen over til Nordkraft, og er til at træffe på Kjellerups Torv 1, indgang G, niveau 6, fra dags dato.

Med Arctic House, er der skabt én-vej-ind til det arktiske samarbejde i Nordjylland, og samtidig er der skabt tættere relationer mellem aktører på tværs af Atlanten. Det tværgående samarbejde i Nordjylland, Danmark generelt, EU og Arktis er blevet optimeret og effektiviseret. Dette er ligeledes i fokus i de nye omgivelser for Arctic House.

I de nye omgivelser vil vi være i stand til at fokusere endnu mere intensivt og effektivt på uddannelses- og forskningsinstitutionerne, samt overgangen fra det grønlandske til det danske uddannelsessystem.

Arctic House er blandt andet til for at skabe en mere direkte adgang til et større arktisk netværk, med direkte kontakt til arktiske aktører, samarbejde med aktører med stærke arktiske kompetencer, direkte adgang til den nyeste viden og forskning, nye muligheder for arktiske projekter, og ikke mindst deltagelse i arrangementer, foredrag og aktiviteter med en arktisk agenda.

Arctic House har siden sin åbning i september 2016, været placeret på Vesterbro 79 i Aalborg. Huset på Vesterbro dannede derved de første rammer for samlingen af flere forskellige arktiske aktører, og dannede et fysisk grundlag for mere samarbejde og synergi på tværs af aktørerne.

Med den nye centrale placering i Aalborgs kendte kultur- og aktivitetshus er det arktiske område mere tilgængeligt og ikke mindst håndgribeligt for omverdenen – der skabes én vej ind. Huset sætter fokus på det daglige arbejde med Arktis, og åbner døren for nye virksomheder eller andre interesserede i et arktisk samarbejde.

Den nye adresse for Arctic House er Kjellerups Torv 1, 5. sal (niveau 6), 9000 Aalborg.

Du kan også læse mere om Arctic House på hjemmesiden: www.arctichouse.dk