Invitation til eftermiddagsarrangement til grønlandske elever på efterskolerne – 9. februar 2017

 

I Arctic Education Network arbejder vi for at gøre overgangen fra skolegang i Grønland til studie i Danmark lettere, og forhåbentlig mindske frafald. En del af de grønlandske elever på efterskolerne kommer senere tilbage til Danmark i forbindelse med deres videre uddannelse, i kortere skoleperioder eller i lange uddannelsesforløb.

AEN vil gerne være med til at forberede eleverne på denne overgang, så de allerede når de forlader efterskolen er opmærksomme på, hvad en uddannelse i Danmark kræver. Det kan være at bevare sine kontakter i Danmark, at forbedre dansk og engelsk, at starte ungdomsuddannelsen så snart de kommer til Grønland m.m.

AEN inviterer derfor til et eftermiddagsarrangement på

Aalborghus Gymnasium, torsdag den 9. februar 2017 kl. 14 – 16.

Vi vil gerne se jeres grønlandske elever og deres lærere. I vil møde andre grønlandske unge fra efterskolerne i Nordjylland. I vil møde vejledere fra UU Aalborg, medarbejdere fra Det Grønlandske Hus og nuværende studerende fra Grønland, som bor i Aalborg. Efter nogle korte oplæg vil eleverne få mulighed for at stille spørgsmål og også få en snak med vejlederne og de studerende.

Det vil være en god idé hvis vejlederne ude på skolerne på forhånd har snakket med eleverne, så de allerede ”hjemmefra” er forberedte. Der vil blive serveret eftermiddagskaffe.

Vi vil meget gerne have en tilkendegivelse af, om jeres skole vil være interesseret i at deltage i arrangementet.

Endelig tilmelding med deltagerantal senest den 1. februar 2017 til
info@arcticeducationnetwork.dk