EDU-ARCTIC – et tilbud til de naturvidenskabelige fag i folkeskolerne

 

Arctic Education Network vil gerne gøre opmærksom på følgende unikke mulighed for at involvere arktisk forskning i folkeskolen, da vi ser programmet som en fantastisk og unik mulighed for elever og lærer til at gøre Arktis til en del af undervisningen, og håber at mange skoler og lærer har lyst til at deltage i programmet:

EDU-ARCTIC er et program for 7. – 10. klasse og gymnasiale uddannelser, hvis formål er at styrke interessen for naturvidenskabelige uddannelser ved hjælp af arktisk forskning. Projektet tilbyder virtuel undervisning og online lektioner, som leveres af arktiske forskere, og som kan bruges frit af deltagende skoler. Desuden tilbyder projektet lærerkurser og en arktisk konkurrence, hvor skoleklasserene har mulighed for at vinde en rejse til en arktisk forskningsstation.

Det primære mål for EDU-ARCTIC er at styrke elevernes interesse for naturvidenskab, og give en indsigt i og forståelse for forskningens rolle, budskaber og sprogbrug i den moderne verden.

Det er allerede nu muligt at skrive sig op til programmet, som har officiel opstart i slutningen af januar 2017 og som løber frem til maj 2019. Det vil også være muligt at skrive sig op til programmet løbende. Det er både muligt at deltage i programmet på dansk eller på engelsk.

EDU-ARCTIC er et EU-finansieret projekt under Horizon 2020, og er derfor gratis for deltagende skoler.

Du kan læse mere om projektet på www.edu-arctic.eu

Flere informationer om at deltage i EDU-ARCTIC kan fås hos Lis Mortensen, lm@jf.fo, eller via telefon +298 223244.
Link til video